вівторок, 6 лютого 2018 р.

Тиждень безпеки в мережі Інтернет в нашій школі триватиме ДВА тижні!

Інтернет - найбільший винахід людства. Всесвітня павутина змінила уявлення людей про час, відстані, способах спілкування, наданні допомоги, можливості заробітку та проведенні дозвілля. Саме в ній сьогодні успішно працюють підприємці, бізнес-компанії, бізнесмени. Завдяки інтернету сучасна людина отримує в десятки разів більше інформації, ніж його батьки, бабусі, дідусі і більше далекі предки.
На жаль, не все, що зустрічається в мережі, значимо, вірогідно, логічно обґрунтоване і безпечне. Жертвами інтернету часто багато людей. Інтернет - це хороше поле діяльності для шахраїв, потрапити на вудку яких у віртуальному просторі набагато легше, ніж оффлайн. Питаннями безпеки в мережі стурбовані фахівці у всьому світі, тому в 2004 році був заснований Міжнародний день безпечного інтернету

Шкільний клуб підприємництва «Олімп» підготувався до святкування цієї події. Через карантин тиждень безпеки в мережі Інтернет для школярів ЗОШ № 18 триватиме аж до 18 лютого! Учні 5-11 класів подискутують щодо з прав та обов'язків користувачів, а також вже відкрита для загалу Гугл- Вікторина з питань етики спілкування в мережі Інтернет, яку можна пройти вже зараз.
Й на черговому засіданні клубу - 16 лютого чекаємо до змістовного спілкування та дискусії представників міської ІТ-компанії з надання інтернет-послуг «Галактика» щодо проблеми формування безпечного інтернет-середовища, підвищення цифрової грамотності населення.

2 коментарі:

  1. 10 золотих правил безпеки в Інтернеті для учнівської молоді

    1. Нікому без дозволу батьків не давати особисту інформацію: домашню адресу, номер домашнього телефону, робочу адресу батьків, їхній номер телефону, назву й адресу школи.

    2. Якщо знайдете якусь інформацію, що турбує вас, негайно сповістіть про це батьків.

    3. Ніколи не погоджуватися на зустріч з людиною, з якою ви познайомилися в Інтернеті. Якщо все ж таки це необхідно, то спочатку потрібно спитати дозволу батьків, а зустріч повинна відбутися в громадському місці й у присутності батьків.

    4. Не посилати свої фотографії чи іншу інформацію без дозволу батьків.

    5. Не відповідати на невиховані і грубі листи. Якщо одержите такі листи не з вашої вини, то сповістіть про це батьків, нехай вони зв'яжуться з компанією, що надає послуги Інтернет.

    6. Розробити з батьками правила користування Інтернетом. Особливо домовитися з ними про прийнятний час роботи в Інтернеті і сайти, до яких ви збираєтесь заходити.

    7. Не заходити на аморальні сайти і не порушувати без згоди батьків ці правила.

    8. Не давати нікому крім батьків свої паролі, навіть найближчим друзям.

    9. Не робити протизаконних вчинків і речей в Інтернеті.

    ВідповістиВидалити