суботу, 27 квітня 2013 р.

Традиції та прикмети на Вербну неділю

Звичайно ж, кожна людина знає, що вербну неділю святкується за тиждень до Великодня, і цей день має свої прикмети й традиції.
Постукаєш по тілу гілочкою верби - буде здоров'я цілий рік.  Спочатку гілочку верби освячують у цей день у церкві, а після цього гілочкою постукують по тілу і примовляють: «Будь таким же сильним, як верба, таким же здоровим, як її коріння і таким же багатим, як земля». Таке перевага віддається саме вербі тому, що це, мабуть, саме живуче дерево, яке тільки є в природі. Вважається, що навіть якщо палицю верби увіткнути в землю вгору «ногами», то вона все одно прийметься, і зростатиме. Саме з цієї причини верба зможе дати здоров'я людині, тому, що вона сама дуже сильна.  На Вербну неділю йде дощ - чекай доброго врожаю. Ця прикмета заснована на вікових спостереженнях наших предків. Почнемо з того, що Вербна неділя почали відзначати тільки з 10-го століття. Раніше цього свята не було. А приурочений це свято до того, що саме в цей день, за тиждень до Великодня, Ісус Христос увійшов до Єрусалима. Саме з 10-го століття наші предки і почали збирати свої знання про цей день. Помічено, що якщо у цей день іде дощ, то врожай буде просто відмінною.

     Якщо на Вербну неділю стоїть ясна і сонячна погода, то можна очікувати неврожайного року. А от якщо у цей день похмура погода, а дощу немає, то врожай зібрати вдасться, але далеко не таким, яким хотілося б. Освячені гілочки верби було прийнято зберігати цілий рік біля ікони. Якщо вам доведеться йти на важливі переговори, або ви збираєтеся почати дуже важливе для вас справу, і ви не впевнені в результаті, то верба допоможе вам і тут. Але допоможе тільки та верба, яка у Вербну неділю була освячена в церкві. Вирушаючи на важливу справу, потрібно відірвати від гілочки пару бруньок і покласти їх в кишеню, при цьому думаючи про свою справу. Правда, користуватися цією властивістю гілочки можна тільки в самому крайньому випадку. На Вербну неділю подумайте про кохану людину, вона і прийде. Адже, все, про що ми думаємо, рано чи пізно обов'язково трапляється в реальному житті. Можливо у Вербної неділі така енергетика, яка дозволяє втілити наші думки в життя набагато швидше, ніж у будь-який інший день. 
Тепер чудова інформація для підприємців! Посади кімнатну рослину на Вербну неділю - будеш багатим. Раніше вважалося, що якщо саме в цей день посадити кімнатну квітку, то вона приверне у ваше життя гроші. В містах, звичайно, тримали кімнатні рослини, а от у селах було не до того. Але ті, хто знав про цю прикмету, і садили кімнатні рослини, дуже швидко ставали на ноги. Садити потрібно тільки рослини з великими і м'ясистими листами. До речі кажучи, одне з таких рослин зараз називають грошовим деревом. Для того щоб воно не зав'януло і росло добре потрібно знати спеціальні правила його посадки та догляду за ним. Відомо, що в тому будинку, де грошове дерево добре росте, завжди достаток і нестачі в грошах не буває. Щиро вітаємо всіх  друзів, рідних, знайомих, всіх підприємців планети з прекрасним святом - з Вербною неділею!

Немає коментарів:

Дописати коментар