четвер, 4 квітня 2013 р.

Шахмати - це не тільки цікава гра...


В четвер  четвертого квітня засідання ШКП "Олімп" було особливим. Ще трохи вітали нашу Юлю Хничову з перемогою на XII обласній науково-практичній конференції для школярів «Економіка України очима молоді».  Але потім почали підготовку для участі в ІV Молодіжному  форумі «ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОСТУП ДОНБАСУ»,  який відбудеться для учнів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, професійно-технічних училищ, технікумів, абітурієнтів вищих навчальних закладів 18 квітня 2013 р.  за підтримки Управління освіти і науки Донецької обласної держадміністрації   в Європейському університеті (м. Донецьк). Наша школа отримала запрошення!   Єдине, що вирішили -  це  напрямок підготовки обговорення «Підприємництво та ділові ініціативи». Будемо готуватися.
По завершенню засідання – для любителів шахів наш Президент Мороз Андрій (чемпіон з шахів в школі вже другий рік!) організував шахматний турнір.
 Адже, шахи - це не просто гра для вільного часу, а цілий світ, опинившись в якому, людина набуває дуже багато потрібних якостей, таких необхідних в житті для кожного майбутнього підприємця.  Шахи розвивають пам'ять, логічне мислення, виробляють посидючість, уважність, цілеспрямованість,  вміння робити логічні висновки - мислити самостійно. Ця чудова гра розвиває здатність приймати рішення в умовах невизначеності і відповідати за них, а значить, і самостійність. Психологи вважають, що шахи навчають правильно ставитися до невдач і помилок - аналізувати причини невдач, робити висновки і застосовувати їх у майбутньому, вони вчать мислити системно і стратегічно, створювати внутрішній план дій (діяти в умі). Отже, виходить, що шахи - це не тільки стародавня і дуже захоплююча гра, а ще й важлива складова гармонійного розвитку людини, одна із сходинок її життєвого  успіху
Тож будемо розвиватися!!!!

2 коментарі: