понеділок, 1 квітня 2013 р.

1 квітня - не тільки День сміху, але й День народження символу $

Сьогодні для учасників ШКП "Олімп" -  перший день весняних канікул, а також свято сміху - 1 квітня! Але наші блогери вважають обов'язковим поділитися зі своїми читачами ще однією корисною інформацією щодо цієї видатної дати. Отже... Як повідомили "Уралінформбюро" в прес-службі фінансової організації, першим сучасний доларовий знак в 1773 році застосував нью-орлеанський бізнесмен Олівер Поллок.
У той час в Сполучених Штатах Америки в якості платіжного засобу активно використовувалися іспанські піастри. Традиційним скороченням для цієї валюти в ділових паперах було поєднання букв PS. Вважається, що, заносячи суми виручки в бухгалтерські книги, Олівер Поллок почав писати значок, на якому букви P і S поєднувалися. А пізніше, для економії часу, став використовувати знак, який виглядав як S, перекреслена двома вертикальними лініями. У квітні 1797 року даний символ вперше був надрукований в книзі Ч. Лі "Американський бухгалтер". З того моменту 1 квітня вважається днем ​​його народження. Втім, це далеко не єдина версія появи знаку $. Є теорії, згідно з якими він стався від цифри 8, герба на іспанських монетах, а також накладення один на одного букв "U" і "S" (United States, Сполучені Штати). "Сьогодні знаком $ може позначатися не тільки американський долар, але і долари, песо і ескудо в деяких інших країнах, - говорить начальник відділу дилінгу СКБ-банку Антон Хавін. - А написання знака долара перед числом ($ 5, а не 5 $) - традиція, перейнята в англійців, які ставлять значок фунта перед позначенням суми ". 
То ж вітаємо всіх підприємців (майбутніх та справжніх) з майже професійним святом, адже знак $ постійно супроводжує будь-який бізнес та є запорукою успіху в підприємницькій діяльності!

Немає коментарів:

Дописати коментар